pikkelysömör ellen

Eczema irritativo, Családorvoslás a gyakorlatban II.

Tartalom

  eczema irritativo

  A legnagyobb halálozást okozó 10 betegség közül 4 alsó légúti infectiók, Tovább Előszó Részlet a könyvből: "A háziorvost felkereső vagy lakására kihívó betegek mintegy harmadának légzőszervi panaszai vannak. A legnagyobb halálozást okozó 10 betegség közül 4 alsó légúti infectiók, tüdődaganat, COPD [chronicus obstructiv tüdőbetegség], TBC a légzőszervi betegségekhez tartozik.

  Ezért is van különös fontossága annak, hogy a beteget rendszerint elsőként észlelő háziorvos helyesen és időben ismerje fel a légzőszervi betegséget vagy legalábbis jól behatárolja a szóbajövő betegségek körét, és szükség esetén eldöntse a sürgősségi teendőket, ill.

  eczema irritativo

  A légzőszervi betegségek tárgyalásánál hangsúlyozottan szerepelnek a panaszok, tünetek, a physicalis és a háziorvos által elvégezhető vizsgálatok, amelyek a diagnózis megközelítését, ill. A szerkesztő kérésére nem kerül tárgyalásra a pulmonológiai diagnosztika, így az egyes tüdőbetegségek eczema irritativo elváltozásinak részletesebb leírása, melyek megtalálhatók a megfelelő pulmonológiai és radiológiai szakkönyvekben. A háziorvos a kért képalkotó eljárásokkal nyert adatokat gyakran már a diagnózis vagy lehetséges diagnózisok feltüntetésével úgyis megkapja.

  Ugyanakkor fontos, hogy a háziorvos az általa is elvégezhető egyszerű spirometriás mérést vagy a tüdőgondozóban, ill.

  eczema irritativo

  Ezért a szerkesztő kérésének megfelelően a légzésfunctiós lelet kiértékelésének legfontosabb szempontjai e fejezet részét képezik.